Prijavi se
close

Prihrani 10% pri prvem nakupu - na blagajni vpiši kodo csk10

Kako nastajajo izdelki, ki vam jih ponujamo?

prvi izdelki prvi izdelki

Naš čisto prvi izdelek so bili čaji in trda mila. Od tega dne mineva že deseto leto =) In prvi dve leti so to tudi bili edini izdelki. Zelišča za svojo rast potrebujejo čas, mi pa smo se v prvih letih predvsem izobraževali in učili, sama sem v tem času zaključila tudi s študijem.

V letu 2010 pa nismo začeli samo z gojenjem zelišč – pridružil se nam je tudi naš kosmatinec Timi, ki je življenje na posestvu precej popestril. In postal glavni povod za naše izdelke za kužke. V letu 2015 smo pričeli s proizvodnjo izdelkov za kužke, priključila so se tudi mazila za obraz, tradicionalna zeliščna mazila in kolekcija izdelkov je počasi rastla.

Ko načrtujemo izdelek, najprej raziskujemo in pripravljamo ustrezno formulacijo, jo testiramo, pripravimo oceno varnosti, izdelek priglasimo in pričnemo s prodajo. Pozabiti pa ne smemo tudi na najpomembnejši korak – planiramo zasaditev zelišč, ki bodo potrebna za proizvodnjo nekega izdelka. In ker trajnice običajno potrebujejo 2 leti, da se primerno razrastejo, je pri nas postopek pričetka prodaje izdelka dolg. Tako dolg, da smo prepričani, da imamo dovolj zelišč in ga ne bo sredi sezone zmanjkalo.

Tako vsako leto pripravimo nekaj tisoč sadik – nekaj za širjenje nasada, nekaj za obnovo starih sadik, nekaj pa jih tudi prodamo. In seveda je tu še vreme, na katerega nimamo nobenega vpliva, nam pa mnogokrat prekriža načrte in oteži delovni plan.zasaditev-zelišč

Iz naših zelišč pripravljamo vodne, alkoholne in oljne izvlečke, ki jih tekom pridelave prečistimo, da so na koncu res čisti izvlečki, brez prisotnosti alkohola ali olja. Ker ekstrakcijo prilagodimo vsakemu zelišču posebej, dobimo visoko koncentracijo zdravilnih učinkovin v vsakem izvlečku. In z vsako letino pripravimo nove, da so res sveži in aktivni ter učinkoviti.

Vse recepture za izdelke so razvite v naši delavnici, na kar smo še posebno ponosni. Potrebne analize za nas izvajajo zunanji izvajalci, kot to določa zakon, vse ostalo pa je naše delo in znanje. In za vsakim izdelkom je mnogo ur testiranj, raziskovanja po strokovni literaturi, preizkušanja recepture, testiranja formulacije in priprave dokumentacije za registracijo. In če vprašate mene, postopek ni niti pretežak, niti predolg – samo tako lahko zagotovimo varen in učinkovit izdelek, ki ne razočara in je varen za uporabo.

krema-otroškaIn kaj nam pomeni največ? Vaša mnenja, iskrene izkušnje z izdelki in povratne informacije, s katerimi nam sporočate, da smo na pravi poti, da ste z izdelki zadovoljni in jih z veseljem uporabljate. Iskrena hvala za vaše zaupanje in podporo!

Naslednjič pa nekaj besed več o tem, kako poteka naš vsakdan na posestvu ;)