Prijavi se
close

Uporabi kodo CSK10 za 10% popusta na prvi nakup!

Atopic

Atopijski dermatitis – kompleksna bolezen, ki ogromno vzame

 

Želim si, da se mi ne bi bilo treba nikoli srečati z atopijskim dermatitisom. Ker je to tako kompleksna bolezen, ki vzame veliko več, kot se na prvi vtis zdi. Ampak mogoče potem ne bi bilo prave volje in zagona za atopic linijo – našo najbolj srčno linijo izdelkov, za katero želim, da je na voljo vsem in da nam olajša vsakdan in prinese nazaj prespane noči in zdravo kožo.

otroski-dermatitisAtopijski dermatitis je kožna bolezen, ki se pojavi zaradi množice različnih  dejavnikov – okoljskih, genetskih in tudi nenormalnosti v delovanju imunskega sistema posameznika. Zaradi toliko različnih dejavnikov, ki vplivajo na nastanek in potek bolezni, je tudi zdravljenje zelo kompleksno.

Blaženje atopijskega dermatitisa lahko razdelimo v dva dela. Prvi je nadziranje okolja in alergenov, ki povzročajo alergijske reakcije in posledično srbečico in vnetja kože. Drugi del pa je nega kože in blaženje srbečice ter stimuliranje kože, da prične z normalno regeneracijo in se sama zaščiti pred vnetji.

In dolgo časa sem si želela ponuditi izdelke, ki pomagajo koži, da se vrne v svoje naravno ravnovesje. Izdelke, ki bi podprli celjenje kože in ji pomagali, da se pozdravi. In ne rečem, da ni trajalo dolgo, mogoče celo predolgo, da smo jo razvili – ampak linija Atopic je končno tukaj in ne bi mogla bolj vesela in ponosna. Ker je že na prvih testiranjih pomagala kar več kot 94% udeležencem študije*. Ker sem se sama prepričala, da pomaga. Da je najboljše, kar smo lahko ustvarili za atopijsko kožo.

atopijski-dermatitis

V Atopic liniji se tradicionalno izročilo o zeliščih tesno prepleta s sodobno farmakopejo - vsi izvlečki so pripravljeni tako, da kože ne dražijo, ampak ji pomagajo, da se v njej zopet vzpostavi naravno ravnovesje in aktivirajo procesi samoobnove in regeneracije. Je izredno nežna in primerna tudi za dojenčke, obenem pa  učinkovita in varna. Primerna je za lajšanje težav ob izbruhu dermatitisa - ko se koža obnovi in izbruh umiri, pa ti za vzdrževanje stanja priporočamo našo hipoalergeno linijo izdelkov za otroke.

Sestavljajo jo trije izdelki, ki bodo skupaj poskrbeli za zdravo kožo - na neodvisnih testiranjih sta tonik za obnovo kože in olje za nego kože umirila izbruh dermatitisa na 94% udeležencih, tonik za pomiritev kože pa je uspešno zaustavil srbečico pri kar 98% udeležencih*.

atopijski-dermatitis-kremaTonik za obnovo kože naneseš na suho kožo po umivanju - z njim popršiš po koži in jo obrišeš s čisto krpico ali pa popršiš krpico in z njo obrišeš prizadeto kožo. Pomaga pri celjenju kože, pospeši obnovo kože in preprečuje nastajanje razjed in gnojnih krast. Uporabljaš ga lahko večkrat dnevno (do max. 5x), najboljše na čisto in suho kožo.
*pri atopični koži je pomembno, da za čiščenje vedno uporabiš čiste krpe, oprane na 90°C z ekološkim detergentom brez mehčalca ali dišav - le tako je ne razdražiš še dodatno

Olje za nego kože je zadnji korak v negi atopične kože, naneseš ga po umivanju in toniku za obnovo kože. Uporabiš ga v tanki plasti, ki jo nežno vtreš v kožo. Njegova funkcija je zadrževanje vlage v koži, obenem pa tudi spodbuja naravno sposobnost kože, da se obnovi in vrne v svoje naravno ravnovesje. Uporabiš ga lahko 1-2x dnevno. Ker je intenzivno oranžne barve, lahko na oblačilih in drugem tekstilu pusti sled, dokler se ne vpije v kožo.

Tonik za pomiritev kože je namenjen preprečevanju srbečice. Uporabiš ga vedno, ko se pojavi srbečica in sicer popršiš po prizadeti koži, ki srbi in pustiš, da se vpije. Srbečica popusti v nekaj sekundah po nanosu. Uporabiš ga lahko večkrat dnevno, vedno, ko se pojavi srbečica, da jo zaustaviš, neodvisno od predhodne nege. Poleg nege atopične kože ga lahko uporabiš tudi za blaženje srbečice po pikih žuželk.

Ker je atopijski dermatitis kompleksna bolezen in je vsaka izkušnja boja z njo drugačna, smo ti pripravili kratko anketo - nam bo pomagala k boljšemu razumevanju bolezni, tebi pa prinese kodo za dodatnih 20% popusta pri nakupu ATOPIC linije. Anketo izpolniš tukaj 

atopijski-dermatitis

Kako uporabljati Atopic linijo?

Priporočam ti skupno uporabo tonika za obnovo kože in olja za nego, če se pojavlja srbečica, pa tudi tonika za pomiritev kože. Za umivanje vedno uporabljaj milo, ki ima pH kože in ni odišavljeno s sintetičnimi parfumi - v naši liniji za otroke je šampon in milo za otroke hipoalergeno testirano in preverjeno odlično za nego atopijske kože.

Najboljše je, da izdelkov iz Atopic linije ne kombiniraš z drugimi izdelki za lajšanje atopijskega dermatitisa - poškodovana koža je namreč zelo občutljiva in preveč izdelkov lahko kožo dodatno razdraži.

Ko se prične poškodovana koža obnavljati, se lahko pojavi luščenje - to je naraven proces obnove kože, luskice lahko nežno odstraniš, dodatno vlaženje pa ni potrebno. Enostavno neguj kožo naprej s tonikom za obnovo in oljem za nego, dokler se koža povsem ne obnovi. Za vzdrževanje stanja nato priporočamo našo hipoalergeno linijo izdelkov za otroke - za umivanje šampon in milo za otroke, po umivanju pa vlažilno kremo za otroke, ki pomaga zadrževati vlago v koži in vzdrževati kožo v dobri kondiciji.

Ker je atopijski dermatitis resnično kompleksna bolezen in ni dobrih informacij in nasvetov nikoli preveč, sem se odločila, da vsak teden z vami delim preverjene informacije, ki lahko pomagajo premagati to bolezen. Mnogi izmed njih so pomagali tudi nam. Na prejemanje novic o atopijskem dermatitisu se lahko prijaviš tukaj

*testiranje linije je potekalo na 50 udeležencih z medicinsko potrjenim stanjem atopijskega dermatitisa