Prijavi se
close

UPORABI KODO CSK10 za 10% popusta na prvi nakup!

Imunomodulatorno zelišče

Ameriški slamnik (Echinacea purpurea) – bio zeliščni čaj

4,60 €


Brezplačna dostava, pri nakupu nad 30 €.

Volumen: 30g

Ameriški slamnik je trajnica, ki izvira iz Severne Amerike. Njegova uporaba sega v čas prerijskih Indijancev, ki so uporabljali kašo ali sok rastline, znano pa je tudi, da so žvečili izkopane korenine. Takšne pripravke ameriškega slamnika so uporabljali pri pikih kač in mrčesa, prehladih, zobobolih, vnetjih dlesni, ran, opeklin in vročice.

Danes poznamo 9 vrst ameriškega slamnika in sicer: Echinacea angustifolia, Echinacea atrorubens, Echinacea laevigata, Echinacea pallida, Echinacea paradoxa, Echinacea purpurea, Echinacea sanguinea, Echinacea simulate in Echinacea tennesseensis. V zdravstvene namene se uporablja predvsem tri vrste, to so Echinacea purpurea, Echinacea angustifolia in Echinacea pallida.

Ameriški slamnik (Echinacea spp.) spada v družino nebinovk (Asteraceae). Vsebuje imunomodulatorne učinkovine, to so cinarin, alkilamidi, polisaharidi, kavna kislina in njeni derivati ter poliacetileni. 

Priprava: v skodelici vode segrevaš do vretja in pustiš stati 10-15 minut, nato precediš in spiješ ;)

Opozorilo: ljudje z avtoimunimi boleznimi naj se pred uporabo posvetujejo z zdravnikom.

Z nakupom našega čaja sebi in svojim bližnjim privoščiš zdravilen napitek iz kontrolirane pridelave, ki ima zagotovljeno sledljivost in poreklo. Zelišč v divjini ne nabiramo – z gojenjem zagotavljamo konstantno kvaliteto zelišč in pripomoremo k ohranjanju divje rastočih vrst v naravi. Površine, zasajene z zelišči, vsako leto širimo in obnavljamo nasade, tudi mlade sadike pripravljamo sami. Naši čaji imajo odlično aromo in okus, iz njih si lahko pripraviš zdrave napitke za celo družino. 

ameriški slamnik (Echinacea purpurea)

Mnenja strank

Napiši mnenje

Napišite svoje mnenje

Kako si ocenil ta artikel? *

 1 točka2 točki3 točke4 točke5 točke
Ocena
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za artikel

Naše pakete dostavlja Pošta Slovenije, pakete načeloma oddajamo vsak dan.

Poštnina je pri naročilu nad 30€ brezplačna, tako za paket, plačan po predračunu ali z odkupnino.

Pri paketu pod vrednostjo 30€:

  • cena dostave paketa z odkupnino (paket plačate poštarju oz. kurirju) je 3,50€ za vse pakete.
  • cena dostave paketa, ki ga plačate po predračunu (ob naročilu prejmete predračun, poravnate ga preko spletne banke ali UPN naloga – položnice, paket pošljemo, ko je plačan), PayPal-u ali preko kreditnih kartic  je 1,5€