Prijavi se
close

Pri prvem nakupu uporabi kodo CSK10 za 10% popusta ;)

Čista koža je zdrava koža – jo pravilno čistiš?

S čiščenjem s kože odstranimo poroženelo plast celic, umazanijo in druge nečistoče s kože. Ker s čistilnimi sredstvi neposredno drsimo po površini kože, je najpomembnejše, da kože poleg čiščenja ne poškodujemo.

Kako lahko kožo s čiščenjem poškodujemo?

  • Najhitreje in najbolj nezavedno jo poškodujemo z uporabo sredstev, ki nimajo primerne pH vrednosti. pH je eden ključnih mehanizmov pri zaščiti kože in je rahlo kisel ter ustvarja naravni kislinski plašč kože, ki ščiti ostale plasti kože. Z uporabo neustreznih izdelkov se ta bariera poruši, kar lahko posledično pripelje do suhe kože, dermatitisa in drugih vnetij na koži. Podobno, kot če bi pulover iz kašmirja oprali na 90°C – prične se krčiti in zategovati
  • Uporaba agresivnih sredstev, ki našo kožo izsušijo. Za optimalno delovanje mora biti v naši koži dovolj vlage – ne pozabi, naše telo sestavlja 80% vode ;) Zato ne glede na tip čistilnega sredstva, če po uporabi tvojo kožo zateguje, ni primeren zanjo

Čistilce kože lahko v osnovi razdelimo na dva tipa – čistilna sredstva na vodni osnovi in oljne odstranjevalce ličil.

micelarna vodica

Čistilna sredstva na vodni osnovi so različne čistilne pene, čistilni geli in micelarne vodice. Skupno jim je, da vsebujejo detergente, ki odstranijo umazanijo s kože. Razlikujejo pa se predvsem v tem, kakšni detergenti so dodani,  kaj je poleg detergentov še dodano v recepturi in v pH-ju. Dobri vodni čistilci imajo za osnovo detergente, ki so do kože blagi in je ne poškodujejo. Običajno so recepturi dodana tudi hranljiva olja in drugi vlažilci, ki poskrbijo tudi za nego kože. Med našimi sredstvi za čiščenje kože je tak čistilec micelarna vodica. Vsebuje plantapon (Ecocert odobren detergent, na osnovi rastlinskih penilcev), ki deluje kot detergent ter olje jojobe in argana ter izvlečke zelišč, ki skrbijo za nego in vlaženje kože med čiščenjem. Ph micelarne vodice je prilagojen koži, dodani vlažilci pa poskrbijo, da je koža po čiščenju mehka in pripravljena na nanos negovalne kreme.

Kaj je po uporabi vodnega čistilnega sredstva za obraz pomembno? Da obraz dobro speremo s tekočo vodo. Ne glede na tip sredstva za čiščenje obraza – po umivanju vedno obraz speremo s tekočo vodo. Tako odstranimo ostanke detergenta na obrazu in poskrbimo za popolnoma čisto kožo ;)

laški smiljČistilna sredstva na oljni osnovi pa so kombinacije različnih olj (lahko rastlinskih ali sintetičnih). So posebej primerna za odstranjevanje make-upa, sončnih krem in maščobe, saj se ta v njih hitro in dobro topi. Običajno jih nanesemo na obraz, dobro vtremo v kožo in jih potem z blazinicami obrišemo z obraza. Njihova prednost je zagotovo, da kože ne dražijo in ne poškodujejo njene bariere, slabost pa je lahko mašenje por. Dobro je, da izberemo oljne čistilce, ki vsebujejo nekomedogena olja (to so olja, ki ne mašijo por), kot so npr. jojobino, arganovo, šipkovo olje.

 Lahko pa narediš mali trik, ki ga uporabljam tudi sama

če moram z obraza odstraniti ličila, najprej uporabim oljni odstranjevalec ličil, nato pa še na hitro po obrazu poberem ostanke olja z micelarno vodico in obraz sperem s tekočo vodo. Oljni odstranjevalec npr. vedno uporabim za odstranjevanje maskare, saj se v njem izredno hitro stopi in odstrani, nič ne draži oči, ker vsebuje ricinusovo olje pa trepalnice tudi krepi in pospeši njihovo rast.

Kaj pa piling?

Priporočamo ti uporabo 1-2x tedensko, za globinsko čiščenje kože. S pilingom za obraz mehansko odstranimo odmrlo in poroženelo plast kože, s tem pa pospešimo regeneracijo kože in tudi poskrbimo za hitrejše in globlje vpijanje negovalnih sredstev v kožo, kar poveča njihov učinek. Pri nas ti ponujamo mehanski piling za obraz, ki vsebuje delce mandlja – s krožnimi gibi ga vmasiramo v kožo, grobi delci poskrbijo za piling, nato pa ga s kože speremo. Ker ima dodana hranljiva olja, je koža po uporabi mehka in sijoča.

 

Za povsem naravno in učinkovito čiščenje obraza smo ti pripravili poseben komplet, ki poskrbi za čisto, zdravo in sijočo kožo.

naravno čiščenje obrazaZa vsakodnevno čiščenje ti priporočamo micelarno vodico, za odstranjevanje ličil in krem s spf zaščito olje za odstranjevanje ličil, ne pozabi pa tudi na globinsko čiščenje s pilingom . Če 1x do 2x tedensko uporabiš bio piling za obraz in pospešiš regeneracijo kože bolj, kot si lahko predstavljaš ;)

Vsi trije izdelki so ti na voljo v kompletu, v septembru, ki ga posvečamo čiščenju obraza, pa jih z vpisom kode mojakoža prejmeš z brezplačno poštnino ;)