Prijavi se
close

Pri prvem nakupu uporabi kodo CSK10 za 10% popusta ;)

Januarske zaobljube - resnice in laži o hujšanju z zelišči - 3.del

Kaj pa hujšanje z zelišči, ki odvajajo vodo iz telesa?

Poznamo več zelišč, ki spodbujajo prečiščevanje telesa in imajo diuretičen učinek na telo, kar pomeni, da pospešeno odvajamo vodo iz telesa. Takšna zelišča so velika kopriva (Urtica dioica), breza (Betula pendula), njivska preslica (Equisetum arvense), peteršilj (Petroselinum crispum), brinove jagode (Juniperus communis), in regrat (Taraxacum off.).

 

Vsa našteta zelišča spodbujajo delovanje ledvic, za tiste z občutljivimi ledvicami je najbolj primerna breza, medtem ko so brinove jagode za ledvične bolnike prepovedane. Peteršilj vsebuje ogromno vitamina C, kalija in folne kisline, zato je za telo tudi krepčilo, kopriva pa bo prava izbira za slabokrvne, saj vsebuje veliko železa in kalija. Njivsko preslico priporočamo pri lomljivih kosteh in oteklinah, povezanih z revmo. Regrat prav tako kot preslica pomaga zmanjšati otekline, povezane z revmo in protinom, pospešuje raztapljanje žolčnih kamnov in znižuje krvni sladkor.

 

RESNICA: zelišča, ki odvajajo vodo iz telesa, pospešijo izgubljanje vode iz telesa in posledično pospešeno izločamo tudi toksine in druge neželene snovi iz telesa. Ker iz naših celic pospešeno odvajamo vodo, moramo to nadomestiti, zato poleg čajev uživamo tudi dovolj vode, da ne dehidriramo.

 

LAŽ: ta zelišča pomagajo pri hujšanju. To ni res, saj z uživanjem teh zelišč sicer izgubimo kakšen kilogram ali dva, vendar le na račun izgube vode, ne pomagajo pa  pri razgradnji maščobnih blazinic.