Prijavi se
close

Uporabi kodo CSK10 za 10% popusta pri prvem nakupu!

Popolna nega las kar v domači kopalnici

Osnovno nego las naj predstavljata dober šampon in balzam za lase

  1. Šampon in njegov vpliv na lasišče

nega-lasŠampon je namenjen čiščenju las in lasišča. Na lasišču se nabira loj, prah, maščobe, delci umazanije iz zraka in tudi ostanki izdelkov za oblikovanje frizure, če jih uporabljamo. Njegova osnovna naloga je, da lasišče očisti vse umazanije in tako zagotovi pogoje za obnovo in rast las. Do lasišča mora biti nežen, ne sme porušiti pH ravnotežja ga dražiti. Posledice nepravilne izbire šampona so običajno srbečica, prhljaj in prekomerno mastenje ali zelo suho lasišče.

Zakaj šampon in balzam nista 2 izdelka v enem?

Ker mora šampon lasišče očistiti, balzam pa skrbi za nego las po dolžini. Namreč v lasišču lasje izraščajo iz lasnega mešička, ki mu moramo zagotoviti primerne pogoje, da je rast las močna in hitra. Zato v dobrih šamponih najdemo sestavine, ki stimulirajo lasni mešiček k boljši izrasti las in mu zagotovijo optimalne pogoje za regeneracijo (kisel pH, izvlečki zelišč, vitamini, minerali, kofaktorji,…) Nego las pa prepustimo balzamu, ki ga tudi ne nanašamo na lasišče.

  1. Ali potrebujem balzam za lase?

Balzam za lase je produkt, ki obnavlja kutikulo las  in jim doda mehkobo in sijaj. Ne nanašamo ga direktno na lasišče, ampak samo po dolžini las – ker ima negovalno strukturo, lahko lasišče zamasti in upočasni njegovo delovanje, ne glede na izbiro šampona, saj ga nanesemo po šamponiranju. Priporočamo ga vsem – namreč naši lasje so proteinska struktura in ko enkrat izrastejo iz lasnega mešička, se njihova sposobnost samoobnove konča, podobno kot pri nohtih. Zato nanos balzama pripomore k obnovi las, olajša česanje, zmanjša lomljenje konic in izboljša njihovo odpornost na zunanje vplive. Je obvezen dodatek, če želimo videz negovanih las, brez prekomernega lomljenja in vozlanja las.

Dodatna nega las – da ali ne?

Dodatna nega las je za vse, ki si želite čudovitih las – mehkih, nepoškodovanih, brez razcepljenih konic. Obvezna pa je za vse, ki si pogosto urejate frizuro in uporabljate likalnike ali kodralnike za lase, kar dodatno obremeni las in ga poškoduje.

nega-las-s-cvetkoKaj je njen namen?

Las je sestavljen iz različnih aminokislin, ki skupaj sestavljajo proteine. Ker se proteini ne morejo sami obnoviti, jim moramo pri tem pomagati – običajno tako, da jim ''dostavimo'' aminokisline, ki ''pokrpajo'' poškodbe v lasni kutikuli. Posledično je las bolj gladek, močnejši, ima lepši sijaj in se manj lomi ter cepi. Izdelki za dodatno nego las oskrbijo las s snovmi, ki se vgradijo v kutikulo las. Ena izmed teh snovi je keratin oz. še boljše, keratin v peptidni obliki, oz. nizkomolekularni keratin. Peptidi so mali manjši delci proteinov, ki se lažje in hitreje vgradijo v kutikulo lasu. Poleg keratina so odlična tudi rastlinska olja, kot je arganovo in žajbljevo olje, jojobino olje in olje pšeničnih kalčkov.

Za konice, predvsem dolgih las, običajno uporabljamo intenzivno kombinacijo olj, ki lase tudi mehansko zaščitijo in na njih tvorijo fizičen ''ovoj'', ki jih ščiti in preprečuje dodatne poškodbe. Olja za lase je potrebno nanašati previdno, saj lahko prevelika količina zamasti lase – običajno jih uporabljamo samo za nego konic.

Zato smo pri nas za dodatno nego las pripravili 2 izdelka – eliksir za obnovo las in olje za lase. Eliksir je na vodni osnovi in ga lahko uporabiš po celotni površini las, jih razčešeš in ga čim bolj enakomerno razporediš po laseh. Lase okrepi in obnovi že s prvim nanosom, realen učinek pa se vidi po 3-4ih uporabah. Olje za lase pa je odličen produkt za konice – nanesemo ga malo količino in ga dobro vtremo v lase. Tako jih zaščitimo pred lomljenjem in cepljenjem.

Oba sta primerna tudi za najbolj tanke in lomljive lase, ki so po uporabi preverjeno odpornejši in močnejši.

Lasje so lahko najlepši okras našega obraza – če zanje le dobro poskrbimo ;) In zagotavljam ti, da bodo z našimi izdelki ponovno zasijali. Danes ti zato podarjam kodo MOJILASJE, s katero prihraniš 20% pri nakupu izdelkov za lase :)