Prijavi se
close

Pri prvem nakupu uporabi kodo CSK10 za 10% popusta ;)

Stojalo za stekleničke krem

Vse naše kreme za obraz in kreme za otroke so pakirane v steklene flaške, ki omogočajo enostaven nanos in kremico obdržijo svežo cel čas uporabe. Ko kremico porabiš, pumpico zavržeš med plastično embalažo, flaško pa lahko ponovno uporabiš ali pa zavržeš med steklo.

Ker so te steklene embalaže res šik, smo ti pripravili super predlog, kako jih ponovno uporabiti - ročno narejeno stojalo iz lesa iz našega ekološkega gozda :) Stojalo je po meri narejeno za 3 flaške, ki jih lahko po želji okrasiš, uporabiš kot vazo, stojalo,... Spodaj smo ti z dekleti pripravile nekaj idej, kako stojalo uporabiti in ustvariti čudovito dekoracijo.

  1. Božično-novoletna dekoracija

Stojalo zavzame malo prostora in vejice smrečja, ki so potopljene v vodo, dlje časa ostanejo sveže in le počasi izgubljajo iglice. Stojalo je lahko odlična popestritev v vsakem domu.

Potrebujemo:

ponovna uporaba stekla

stojalo in 3 prazne embalaže krem

vejice smrečja

božično dekoracijo (božične kroglice rdeče in srebrne barve, kakšen storžek, palčka, zvezdico...)

lučke za notranjo uporabo

Postopek:

Vejice smrečja obrežemo, flaške napolnimo do 3/4 z vodo, jih postavimo v stojalo in vanje namočimo smrečje. Vejice smrečja poljubno okrasimo in na koncu dodamo lučke. Na vrat flašk odlično pašejo rdeče mašnice, flaške pa lahko popestriš tudi z washi trakovi.

 

2. Priprava potaknjencev

potaknjenci

Večino rastlin lahko razmnožujemo preko potaknjencev. To pomeni, da vitalen del rastline, torej vejico/steblo odrežemo od matične rastline in iz njega ustvarimo novo rastlino.

Postopek:

Pri pripravi zeliščnih potaknjencev odrežemo olesenelo vejico rastline, osmukamo 80% listov (če pustimo preveč listov, le-ti potrebujejo veliko hranil in rastlina namesto da bi tvorila korenine,hrani liste in sščasoma propade) in jo za cca. 1 mesec namočimo v vodo (namočimo spodnji, odrezan del, ki mora bit vsaj 1cm potopljen v vodo). Ko se koreninski sistem razvije, jo posadimo v lonček z zemljo, kjer bo rasla naprej ;)

kako narediti potaknjenec

3. Stojalo za cvetlice

Nič lažjega - v flaške naliješ vodo, jih postaviš v stojalo in vanje daš svoje najljubše cvetje. In še mali namig: če želiš, da cvetlice ostanejo sveže dlje časa, vsak dan zamenjaj vodo ( s tem preprečiš razvoj bakterij in gnitje), ko jo zamenjaš, pa dodaj ščepec sladkorja, ki bo zagotovil hranila in podaljšano življenjsko dobo ;)

 

Flaške lahko dodatno okrasiš z glinenimi barvami, postopek najdeš tukaj ;)

moderna-vaza