Prijavi se
close

Za prvi nakup, uporabi promocijsko kodo CSK10 za 10% popusta

Ameriški slamnik – čudežna rastlina, na katero so prisegali že stari Indijanci

Ameriški slamnik je nedvomno najboljše raziskana zdravilna rastlina – v začetku 20. stoletja se je v Evropi njegova uporaba močno razširila in doživela strmo rast. Njegova uporaba se je pričela zmanjševati s prihodom antibiotikov.

Ameriški slamnik ima močno protivirusno delovanje – njegovi alkoholni izvlečki namreč zavirajo rast virusov. Ameriški slamnik poveča delovanje T celic imunskega sistema in celic ubijalk, kar posledično izboljša imunski odziv na okužbo. V našem telesu ob uživanju ameriškega slamnika poteče aktivacija ogromnega števila celic imunskega sistema, in posledično okužbe prebolimo prej oz. z manj bolezenskimi znaki.

Izvlečke ameriškega slamnika najpogosteje uporabljamo v boju proti prehladu, gripi in bakterijskim okužbam dihal, raziskave pa so potrdile, da je uspešen tudi v boju z glivicami, natančneje proti vaginalni kandidazi.

Ameriški slamnik v boju proti prehladu

Pomembno je, da z uživanjem pričnemo že ob prvih znakih prehlada – študije so namreč pokazale, da pravočasno uživanje pripravkov iz ameriškega slamnika ublaži potek bolezni kar za 64% v primerjavi z bolniki, ki slamnika niso uživali. V drugi študiji so testirali učinek ameriškega slamnika na trajanje in potek bolezni pri akutni okužbi zgornjih dihal ob na 120 osebah. Začetnim znakom prehlada je sledil pravi prehlad le pri 40% bolnikov, ki so prejemali pripravek ameriškega slamnika.

slamnik-imunski-sistem

Kako pravilno uživati ameriški slamnik?

Običajno so izvlečki iz ameriškega slamnika pripravljeno preko alkoholne ekstrakcije (v zaključnih postopkih priprave se alkohol odpari), za uživanje je primeren tudi čaj, ali pa sok sveže rastline. Za najboljši rezultat je priporočljivo jemati ameriški slamnik vsaj en teden oz. največ osem tednov.

Zaradi močnega učinka na imunski sistem se jemanje ameriškega slamnika odsvetuje pri avtoimunih boleznih, kot so npr. multipla skleroza, levkemija, aids, artritis, … Uporabe se tudi ne priporoča med nosečnostjo in pri otrocih, mlajših od 3let.