Marec pri Cvetki
close

v marcu super akcije tvojih najljubših izdelkov  

Ledena kava s poprovo meto

Ledena kava s poprovo metoSi tudi ti med tistimi, ki radi pijemo kavo, poleti predvsem ledeno? Zate imam en super predlog za osvežilno ledeno kavo z mentolom.
In sicer moraš najprej pripraviti kakšen liter vode v vrč ali steklenico in v vodo potopiti 3-5 vejic poprove mete (to je tista, ki diši po mentolu;)). Vodo z meto postavi v hladilnik za 3-4 ure, nato pa jo nalij v vrečice za pripravo ledu ali pa v modelčke za pripravo ledu. Pazi samo, da ne popiješ preveč vode sproti, saj je ohlajena voda s poprovo meto odlična osvežitev.

Ko daš vodo v vrečkah ali modelčkih v zamrzovalnik, lahko skuhaš svojo najljubšo kavo in jo odstaviš, da se ohladi. Ko je led pripravljen, kakšen slab deciliter kave naliješ v večji kozarec in doliješ mleko do 2/3 kozarca. Nato dodaš 2-3 kocke ledu iz vode z mentolom, kepico vanilijevega sladoleda in seveda smetano. Sladkosnedi po vrhu naribamo še čokolado ali uporabimo čokoladni preliv :)

Ledena kava s poprovo meto

Pripravljena je najboljša ledena kava, ki te v teh vročih dneh odlično osveži. Svetujem le še, da pripraviš dovolj ledu, ker bo kava zagotovo pogosto na spisku želja ;)