Prijavi se
close

100% naravna in učinkovita zaščita pred klopi in komarji   

Pečene testenine s piščancem in zelenjavo

Sestavine (za 4 porcije):

  • 1 srednja čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 rdeča paprika
  • 1 bučka
  • 1 večji korenček
  • 400 g testenin
  • 300 g piščančjega fileja
  • 200 g sira
  • 2 žlički origana
  • 1 žlička timijana
  • olje
  • sol, poper

 

Priprava:

  1. Najprej na kocke narežemo zelenjavo in meso. Čebulo sesekljamo in na olju pražimo toliko časa, da porjavi. Nato dodamo česen in ga na hitro popražimo. Dodamo piščančje meso, sol in poper ter vse skupaj pražimo približno 10minut, tako da je meso dobro popečeno na vseh straneh. V ponev stresemo zelenjavo, premešamo in dodamo origano in timijan.
  2. V osoljeni vodi skuhamo testenine, tako da so še malce čvrste (ne čisto kuhane).
  3. Ognjevaren pekač dobro namastimo in v njem zmešamo testenine ter meso s polovico naribanega sira, drugo polovico pa potresemo po vrhu.
  4.  Pečemo v pečici na 200 stopinjah Celzija 30 minut.