Za pripravo potrebuješ:
rezine jajčevca, debeline 3-5mm
na rezine narezane šampinjone
nekaj lističev bazilike
strok česna
žličko ali dve olivnega olja
nekaj rezin mocarelle
cottage cheese - zrnati sveži sir
kmečko šunko, sušeno na zraku
ščepec soli
Glede porcij ti težko svetujem, jaz običajno pripravim po dve rezini jajčevca in 3 šampinjone na osebo ;)
Recept pa je sledeč:
Najprej strok česna olupi in ga nareži na tanke rezine. Na ogenj pristavi ponev, dodaj olivno olje in narezan strok česna ter 3-4 lističe bazilike. Ko se česen in bazilika rahlo popražita, dodaj rezine jajčevca in šampinjonov. Rahlo jih posoli. Vmes lahko pripraviš sušeno šunko (na vsako rezino jajčevca gre ena rezina), mocarello (2 rezini na vsako rezino jajčevca) in po en listič bazilike za na vsako rezino jajčevca.
Po 5-7min pečenja obrni jajčevce in šampinjone. Na obračanje so pripravljeni, ko so na strani pečenja lepo rahlo zlato porjaveli. Na vsako rezino jajčevca položi rezino šunke, listič bazilike in na vrhu rezini mocarelle. Vse skupaj peci na zmanjšanem ognju, toliko časa, da se mocarella raztopi.
V vmesnem času po krožniku razporedi sveži sir na na drobno nasekljaj po 2 lističa bazilike za vsak krožnik.
Baziliko nasekljaj čisto na drobno in jo posuj po svežem siru. Ko se mocarella na jajčevcih fino raztopi (nekje dobrih 5min), ponev odstavi z ognja in prestavi rezine jajčevca in šampinjonov na krožnik s svežim sirom in baziliko. Dodaj še kakšen listič bazilike za dekoracijo in najokusnejša večerja je pripravljena ;)