Prijavi se
close

UPORABI KODO CSK10 za 10% popusta na prvi nakup!

Suho krtačenje - tisočletni ritual, ki se je z razlogom obdržal vse do danes

Suho krtačenje ali suho ščetkanje je izredno enostaven korak nege kože, ki pa prinese ogromno pozitivnih učinkov na kožo. S suhim krtačenjem poživimo limfni obtok, ki pospeši odnašanje odpadnih snovi iz celic, prinaša pa jim hranila in tako pospešuje regeneracijo. Poleg tega na koži naredimo nežen piling, ki odstrani poroženele celice kože in tako pospeši tvorbo novih celic. S ščetkanjem stimuliramo tudi čiščenje por in zmanjšamo pojavljanje mozoljev.

Kaj potrebujemo za suho krtačenje?

V prvi vrsti dobro krtačo, iz naravnih materialov in z nežnimi ščetinami. Najboljše je krtačenje opraviti pred tuširanjem, saj s prhanjem odmrle celice najhitreje odplaknemo s telesa. Priporočamo vam uporabo nežnega mila in po tuširanju nanos masla, ki bo kožo še dodatno nahranilo. Po ščetkanju je koža bolj ''odprta'' in kreme se hitreje in boljše vpijejo v kožo ;) Na predelih, kjer se želiš znebiti celulita, lahko po ščetkanju in tuširanju vmasiraš kremo proti celulitu, ki se bo boljše vpila in močneje delovala.suho-krtacenje

Kako se najbolj učinkovito skrtačiti?

  • Kožo ščetkamo nežno, brez grobih pritiskov
  • Ščetkanju se izognemo na predelih, kjer so ureznine, rane, izpuščaji, opekline ali druge poškodbe/bolezni kože.
  • Ščetkanje začnemo na nogah, nato sledita predel prsnega koža in roke. Ščetkamo proti osrednjemu delu telesa, torej proti srcu. Trebuh ščetkamo v krožnih gibih, v smeri urinega kazalca.
  • Celotno ščetkanje traja nekje 2-3min. Koža je po ščetkanju lahko rahlo pordela, vendar pa ne sme biti rdeča, razdražena ali ranjena. Če je tako, potem moramo ščetkati nežneje.

Kakšne pozitivne učinke lahko pričakujemo po suhem ščetkanju?

Z rednim suhim ščetkanjem postane koža bolj čvrsta in napeta, zmanjšajo se nepravilnosti in videz suhe ter utrujene kože. Z nanosom hranilnih krem po suhem krtačenju lahko dodatno poskrbimo za regeneracijo kože in vlaženje, tudi nanos kreme proti celulitu je po suhem ščetkanju priporočljiv, saj se ta globlje in boljše vpije ter ima večji učinek na kožo.

Ker s pravilno izvedenim ščetkanjem izvajamo limfno drenažo, pospešujemo odvajanje strupov iz našega telesa in mu pomagamo k boljši odpornosti ter okrepimo delovanje ledvic. Seveda ne pozabi, na zadosten vnos vode v telo ter zdravo prehrano ;)

 

Veliko žensk, ki redno izvajajo suho krtačenje, poroča o zmanjšanju celulita – za kar obstaja logično pojasnilo.

 

V celulitnih blazinicah se nahajajo pretežno odpadne snovi in tkivo se zaradi slabe prekrvavitve s časom vse bolj krči in guba, zato so maščobne blazinice vse bolj vidne. S suhim krtačenjem pospešimo limfni obtok tudi skozi maščobno tkivo, ki zaradi dotoka hranilnih snovi in odtoka odpadnih snovi postaja prožnejše, kolagenska vlakna se raztegnejo in koža postopoma dobi nazaj mehkobo, videz maščobnih blazinic pa se zmanjša.

Suho krtačenje na telo deluje poživljajoče, zato ga mnogi izvajajo zjutraj, da se dobro prebudijo in s svežo energijo pričnejo dan. Tudi če ga izvajaš zvečer, ni nič narobe, načeloma se priporoča 1x dnevno, lahko tudi 2x.

 

 

 

 

 

Našo izbiro za suho krtačenje najdeš tukaj