Prijavi se
close

Uporabi kodo CSK10 za 10% popusta pri prvem nakupu!

Triki za odstranjevanje etiket iz stekla

Velikokrat uporabljamo staro stekleno embalažo za izdelavo okraskov, dekoracij, ki jih naredimo sami. Lažje je, če najprej odstranimo etiketo in očistimo steklo, zato da dobimo čisto podlago za naše ustvarjanje ali ponovno uporabimo embalažo.

TRIKI

  1. Korito ali večjo posodo napolnimo z vročo vodo ter detergentom (EKO detergent za pomivanje posode). V vodo namočimo embalažo s katere želimo odstraniti etiketo in jo namakamo 40 do 60 minut. Nato z nohtom ali nožem za maslo etiketo potegnemo iz embalaže. Če se etiketa ne odstrani lepo, embalažo namočimo še za 30 minut v vročo vodo in poskusimo ponovno. Na koncu s čistilom za steklo očistimo lonček.
  2. Korito napolnimo z vročo vodo, vanj nasujemo sodo bikarbono. V korito postavimo lončke oz. embalažo s katere želimo odstraniti etikete in vanje nalijemo vodo, da so lepo potopljeni. Pustimo, da se namakajo vsaj 30 minut. Nato jih vzamemo iz vode in odstranimo etiketo. Soda bikarbona ima zaradi svojih mikro zrnc blago brusilno funkcijo, zato lepše odstrani etiketo in lepilo.
  3. Segrejemo pečico na 180 stopinj Celzija. Vanjo položimo embalažo. Grejemo 10 minut, nato vzamemo ven in pazljivo z britvico odstranimo etiketo. Steklo mora biti še vroče, zato moramo biti pri tem postopku zelo pazljivi, da se ne opečemo.

V stekleno embalažo pri nas pakiramo tradicionalna mazila, kreme za telo, obraz, kreme za nego pasjih tačk Suki, micelarne vodice.