Prijavi se
close

100% naravna in učinkovita zaščita pred klopi in komarji   

Zeliščna voda za regeneracijo

Recept:

Potrebuješ eno vejico laškega smilja in eno vejico poprove mete. Obe zelišči potopiš v steklenico z vodo in eno uro pustiš na hladnem, nato postrežeš.

 

laški-smiljNasvet:

Laški smilj ima močan okus, ki lahko prične greniti. Po slabi uri vejico odstrani iz vode, poprovo meto pa še kakšne pol ure pusti v steklenici in nato precedi in postrezi.

 

Kaj pa zdravilne učinkovine?

Laški smilj ima močno protibakterijsko in protiglivično

cvet-poprove-mete cvet-poprove-mete

delovanje in je naravno zdravilo proti kandidi. Znižuje previsok krvni tlak in blagodejno deluje na prebavila. Je tudi odličen prečiščevalec telesa - čisti jetra in iz telesa pospešeno odvaja strupe, toksine, težke kovine in škodljive bakterije. Zaradi močne antioksidatvne dejavnosti zavira rast tumorov in pospešuje obnovo celic. Blaži tudi simptome multiple skleroze.

 

Poprova meta vsebuje kar 35-45% eteričnega olja mentola, ki je znan po svojih blagodejnih učinkih na telo. Mentol pomaga zmanjševati občutek lakote, če meto uživamo tekom obroka, pa smo prej siti. Je naravno poživilo in dobra alternativa energijskim pijačam, saj poživi naš organizem in spodbudi fokus in koncentracijo. Poskrbi za svež dah in zavira nastanek kariesa.