Prijavi se
close

Za prvi nakup, uporabi promocijsko kodo CSK10 za 10% popusta

Naravno milo

Naravna mila delamo ročno, po hladnem postopku – tako se v njih ohranijo vitamini in minerali iz olj in rastlinskih masel, ki jih uporabljamo pri izdelavi. Pri profesionalni ročni izdelavi naravnega mila po hladnem postopku nastane 1/4 glicerola, ki je naravni vlažilec naše kože. Naravno milo je odlična nega za suho in občutljivo kožo, kjer se pogosto pojavljajo alergije, blagodejno pa delujejo tudi na kožo, kjer se pojavlja luskavica.

Naša naravno mila NE vsebujejo nobenih penilcev, umetnih arom ali sintetičnih snovi – umazanijo odstranijo neagresivno in  prijazno do kože.

naravno milo

Tradicionalna naravna mila iz olivnega in sončničnega olja

V tej kolekciji ti ponujamo 4 različna mila, vsa narejena po profesionalno izvedenem tradicionalnem postopku umiljenja, ki v milih ohrani najboljše sestavine. V milo s sivko in v milo z rožmarinom dodajamo poleg naših zdrobljenih zelišč tudi eterično olje sivke (L. angustifolia) in eterično olje rožmarina (Rosmarinus off.), ki mila nežno odišavita.

Tradicionalna mila delam iz olivnega in sončničnega olja, ki ju umilim z natrijevim hidroksidom. Včasih so mila delali z bukovim pepelom, ki je, tako kot hidroksid, bazične narave. Vendar pepelu ne moremo točno določiti, kako bazičen je, zato ga lahko dodamo preveč in milo kar naenkrat kožo draži, namesto da bi jo nahranilo. Natrijev hidroksid pa natančno stehtamo, zato med postopkom izdelave ves zreagira v milo in glicerol. V končnem izdelku ga ni niti za vzorec, zato so mila tako negovalna in blaga do kože.

Za najobčutljivejšo kožo ti priporočam milo s kozjim mlekom in kamilico ali pa ognjičevo milo. V obeh najdeš le zdrobljena zelišča, čisto brez dodatkov eteričnih olj – to sta najnežnejši mili, primerni še za tako zahtevno in občutljivo kožo.

Kako izbrati naravno milo, katero naravno milo je res dobro? Tisto, ki je narejeno iz kakovostnih surovin po pravilnem postopku umiljenja. Le takšno milo je resnično primerno za nego kože. In prav takšna so naša naravna mila – narejena iz kakovostnejših surovin, katerih poreklo kontrolira naš certifikacijski organ. Narejena z znanjem, ljubeznijo in mnogo izkušnjami.

Trda mila iz palmovega in kokosovega olja z dodatkom barvnih glin

Trda, dekorativna naravna mila, ki se ob uporabi intenzivno penijo in dišijo. Kožo nežno očistijo in je ne izsušujejo, temveč navlažijo. Odlična so za sproščujoče kopeli, primerna tako za umivanje rok, kot tudi telesa. Posebej radi jih

 imajo otroci, zaradi igrivih barv in vzorcev, pa so pisana naravna mila tudi odlično darilo.

milo lubenica

 

TEKOČA BIO NARAVNA MILA

Čisto prava, tekoča in ročno narejena mila, iz kakovostnih ekoloških rastlinskih olj. Kožo očistijo, odišavijo in nahranijo z vitamini in minerali. 100% naravna in z bio certifikatom kakovosti so enostavno najboljša nega za kožo. Primerna so tako za normalno, kot občutljivo kožo. Naravno tekoče milo Objem nežnosti je primerno za občutljivo kožo, saj vsebuje minimalno koncentracijo eteričnih olj ter je najnežnejše izmed vseh treh. Vonj mediterana  je milo za vse ljubitelje morja, toplih večerov in sprehodov med borovci. Prepriča z izborom mediteranskih zelišč, ki naravnemu tekočemu milu dajo izjemno sredozemsko aromo. In še najbolj osvežujoče milo – Svežina poletja. Kot nalašč za osvežilno prho, ki poživi z vonjem citrusov in mentola. Prava izbira za vroče poletne dni ali pa za osvežilen tuš po športni vadbi.

 Naravna mila delamo tudi po naročilu – za darila gostom na porokah, rojstnodnevnih in poslovnih zabavah. Milo z logotipom podjetja, milo s personalizirano etiketo ali milo z barvo, vonjem in obliko po želji kupca.