Prijavi se
close

Uporabi kodo CSK10 za 10% popusta na prvi nakup!

Jedi s peteršiljem

KVINOJINA SOLATA S PETERŠILJEM IN ZELENJAVO

Peteršilj je začimbnica, ki je uporabna v kuhinji, prav tako pa ima številne zdravilne učinke. Uporabimo ga lahko v različnih solatah, juhah, enoločnicah in jedeh z zelenjavo. Kvinojina solata s peteršiljem in zelenjavo je zelo lahkotna jed, ki jo lahko pripravimo kot prilogo ali samostojen obrok.

Sestavine za 4 osebe:

  • 100 g kvinoje
  • 0,5 l vode
  • Rjav fižol
  • Manjša kumara
  • Manjša rdeča paprika
  • 50 g sesekljanega peteršilja
  • 50 ml limoninega soka
  • Olivno olje
  • Pol čajne žličke soli
  • Pol čajne žličke popra

Zavremo vodo in vanjo dodamo kvinojo (prej jo dobro speremo). Kuhamo toliko časa, da se voda absorbira v kvinojo (12-15 minut). Ko je kuhana, jo premešamo z vilico in pretresemo v novo posodo, da se ohladi. Ohlajeni dodamo kuhan fižol, olupljeno in na koščke narezano kumaro, papriko in peteršilj. V manjši posodici zmešamo limonin sok, olivno olje, sol in poper. Prelijemo z mešanico in premešamo.

JAJCA Z GOBAMI, ZELENJAVO IN PETERŠILJEM

Sestavine za 2 osebi:

  • 100 g gob po izbiri
  • 200 g sezonske zelenjave
  • Manjša čebula
  • Česen
  • 3 jajca
  • Olje
  • Sol, poper
  • 3 vejice peteršilja

Gobe temeljito očistimo in narežemo. Čebulo olupimo ter sesekljamo. Na štedilniku pogrejemo ponev, vanjo dodamo približno 2 žlici olja, prepražimo čebulo ter na koncu dodamo česen, da malo zadiši po njem. Dodamo gobe in zelenjavo in med praženjem mešamo. V skodelici razžvrkljamo jajca, jih posolimo in popramo, dodamo 3 vejice sesekljanega peteršilja. Jajca zlijemo v ponev z gobami in zelenjavo. Paziti moramo, da jajc ne pečemo predolgo – biti morajo sočna.