Sestavine:
200g riževih rezancev
100g korenčka, narezanega na kocke
50g graha (kuhanega ali konzerviranega)
50g koruze (mlade ali konzervirane)
50g kalčkov
100g tofuja
30g kvinoje
sušen origano, 2 čajni žlički
3 žlice olivnega olja
Postopek:
Tofu narežeš na kocke, ga posoliš in dodaš origano ter 1 žlico olivnega olja, nato pa ga premešaš, pokriješ in pustiš stati vsaj 1 uro, še bolje čez noč. Tako se navzame arome zelišč in pridobi odličen okus.
V ponvi segreješ 2 žlici olivnega olja, segreješ in dodaš tofu, ki ga na hitro popražiš, da zlato porjavi. Nato dodaš zelenjavo in kvinojo in 10 minut pražiš pri zmerni temperaturi. Kvinojo predhodno skuhaš - pred kuhanjem jo dobro operi, saj ima drugače lahko grenak okus, nato pa naj vre 15 minut in je pripravljena.
V vmesnem času skuhaš riževe rezance po navodilih proizvajalca. Običajno je dovolj, da jih za 3 min potopiš v vrelo vodo.
Kuhane rezance ocediš in jih dodaš k zelenjavi. Premešaš in še kakšno minuto pražiš in mešaš, da odvečna voda izhlapi. Nato ugasneš ogenj, pokriješ in pustiš 10min, da se okusi premešajo. Predenj postrežeš, vmešaš še kalčke. Najboljše jih je dodati po koncu kuhanja, saj tako ohranijo vse vitamine in minerale aktivne. Več informacij o kalčkih najdeš tukaj ;)
Energijska vrednost:
tofu: 75kCal
riževi rezanci: 700kCal
korenje: 40kCal
grah: 50kCal
koruza: 190kCal
olivno olje: 270kCal
kvinoja:100kCal
Skupno na recept: 1425kCal. Količina je primerna za 4 srednje obilne obroke, kar znese približno 355kCal na obrok.