Prijavi se
close

Za prvi nakup, uporabi promocijsko kodo CSK10 za 10% popusta

Riževi rezanci s tofujem in kalčki

Sestavine:

200g riževih rezancev

100g korenčka, narezanega na kocke

50g graha (kuhanega ali konzerviranega)

50g koruze (mlade ali konzervirane)

50g kalčkov

100g tofuja

30g kvinoje

sušen origano, 2 čajni žlički

3 žlice olivnega olja

Postopek:

Tofu narežeš na kocke, ga posoliš in dodaš origano ter 1 žlico olivnega olja, nato pa ga premešaš, pokriješ in pustiš stati vsaj 1 uro, še bolje čez noč. Tako se navzame arome zelišč in pridobi odličen okus.

V ponvi segreješ 2 žlici olivnega olja, segreješ in dodaš tofu, ki ga na hitro popražiš, da zlato porjavi. Nato dodaš zelenjavo in kvinojo in 10 minut pražiš pri zmerni temperaturi. Kvinojo predhodno skuhaš - pred kuhanjem jo dobro operi, saj ima drugače lahko grenak okus, nato pa naj vre 15 minut in je pripravljena.

V vmesnem času skuhaš riževe rezance po navodilih proizvajalca. Običajno je dovolj, da jih za 3 min potopiš v vrelo vodo.

Kuhane rezance ocediš in jih dodaš k zelenjavi. Premešaš in še kakšno minuto pražiš in mešaš, da odvečna voda izhlapi. Nato ugasneš ogenj, pokriješ in pustiš 10min, da se okusi premešajo. Predenj postrežeš, vmešaš še kalčke. Najboljše jih je dodati po koncu kuhanja, saj tako ohranijo vse vitamine in minerale aktivne. Več informacij o kalčkih najdeš tukaj ;)

Energijska vrednost:

tofu: 75kCal

riževi rezanci: 700kCal

korenje: 40kCal

grah: 50kCal

koruza: 190kCal

olivno olje: 270kCal

kvinoja:100kCal

Skupno na recept: 1425kCal. Količina je primerna za 4 srednje obilne obroke, kar znese približno 355kCal na obrok.

kalčki s tofujem