Prijavi se
close

100% naravna in učinkovita zaščita pred klopi in komarji   

Nega las – kaj je za lasišče resnično pomembno? 2.del

 Zelišča v naših izdelki za lase - 2.del zapisov o negi las

ognjičZelišča, ki jih uporabljamo v proizvodnji, so vzgojena na našem bio zeliščnem posestvu. Pri gojenju ne uporabljamo škropiv ali umetnih gnojil, gojimo tudi najbolj zahtevne vrste, kot sta npr. arnika in tavžentroža ter ne nabiramo zelišč v naravi. S tem zagotavljamo visoko kakovost požetih zelišč, ki jo tudi kontroliramo ter pripomoremo k ohranjanju divje rastočih rastlinskih vrst v naravi.

V vsakem našem izdelku za lase se nahaja kombinacija zeliščnih izvlečkov – ne samo eteričnih olj, pri nas pripravljamo vodne, oljne in alkoholne izvlečke. Optimalna izbira ekstrakcije in kombinacije zelišč zagotavlja vrhunsko kakovost končnega izdelka.

kopriva

Kopriva (Urtica dioica)

Kopriva je ena izmed prvih rastlin, ki so jo naši predniki uporabljali v boju proti izpadanju las. Njen izvleček spodbuja deljenje celic v lasnem mešičku in s tem poveča število las, ki poganjajo iz enega lasnega mešička. Preprečuje tudi pojav prhljaja in uravnava izločanje loja, zaradi česar se prekomerno mastenje las umiri.

Ognjič (Calendula off.)

Ognjič ima močne protivnetne in protibakterijske lastnosti. Pomaga pri hitrejšem celjenju manjših ran in prask na lasišču ter pomirja vnetja. Odličen je tudi v boju s prhljajem, saj zavira rast glivic iz družine Malassezia, ki so glavni krivec za nastanek prhljaja. Pomaga tudi pri vlaženju in na laseh tvori sijaj.

Poprova meta (Mentha x piperita)

Stimulira cirkulacijo krvi in tako poskrbi, da je lasišče dobro prekrvavljeno. Znanstveniki so dokazali da izvleček poprove mete pospešuje rast las in uspešno pripomore k preprečevanju prezgodnje izgube las.

Rožmarin (Rosmarinus off.)

Podobno kot poprova meta pospeši cirkulacijo v lasišču in tako pripomore k hitrejši in boljši rasti las. Posebej primeren je za tanke in lomljive lase, saj njegov izvleček pripomore tudi k trdnosti lasu.

zasaditev-zeliščOves (Avena sativa)

Zrelo klasje vsebuje velike količine mineralne silicijeve kisline, fosforja in železa. Vse te snovi so pomembne tudi pri rasti in vzdrževanju las – gladijo povrhnjico in tako zmanjšajo lomljenje in cepljenje las. Vsebuje tudi veliko vitaminov B kompleksa in polisaharidov, zaradi česar pomaga pri vlaženju las in vzdrževanju mehkobe.

Hmelj (Humulus lupulus)

Izvleček hmelja preprečuje izpadanje las in nastajanje prhljaja. Blaži tudi srbečico in vnetje ter je tako še posebej primeren za občutljivo lasišče.

Zelišča so več, kot samo dodatek v šamponu - so ključna sestavina, ki poskrbi, da so vaši lasje, zdravi, močni in odporni na različne dejavnike ;)

Viri:

  1. Herbal Extracts Induce Dermal Papilla Cell Proliferation of Human Hair Follicles; Hosein Rastegar, Hamidreza Ahmadi Ashtiani,corresponding author1 Mahmoud Aghaei,2 Behrooz Barikbin,3 and Amirohushang Ehsani4; Ann Dermatol. 2015 Dec; 27(6): 667–675; 2015 Dec 7
  2. Peppermint Oil Promotes Hair Growth without Toxic Signs; Ji Young Oh,corresponding author1 Min Ah Park,2 and Young Chul Kim2; Toxicol Res. 2014 Dec; 30(4): 297–304.
  3. Hop Extract as a New Potent Ingredient for Hair Growth Products; Yuri OkanoNobuo OkamotoTatsuo YamamuraHitoshi Masaki; Journal of Society of Cosmetic; Volume 29 (1995-1996;) Issue 4