
Sivka (Lavandula spp.)
Sivka (Lavandula angustifolia) izhaja iz španskih Pirenejev in spada v družino usnjatic. Danes poznamo ogromno kultivarjev sivke, najbolj poznane pa so tri vrste sivke. to so Lavan..
Preberi vseUporabi kodo CSK10 za 10% popusta pri prvem nakupu!
Sivka (Lavandula angustifolia) izhaja iz španskih Pirenejev in spada v družino usnjatic. Danes poznamo ogromno kultivarjev sivke, najbolj poznane pa so tri vrste sivke. to so Lavan..
Preberi vseJe ena izmed mnogih vrst preslic, ki uspeva na rahlo vlažnih in ilovnatih tleh in hkrati edina zdravilna. Najnevarnejša izmed preslic je močvirska preslica (E. palustre), ki vsebuj..
Preberi vseZA 2 OSEBI POTREBUJEŠ: 1 manjšo čebulo 1 strok česna 30g svežega mešanega mletega mesa (svinjina in govedina) 400ml paradižnikove mezge Pest sveže ali zamrznjene zelenjave (korenče..
Preberi vseNa mojih zadnjih delavnicah smo se z udeleženkami lotile zasaditve zeliščne gredice, po mojem sadilnem načrtu. Zastavila sem si pretežno začimbno gredico, ki bo poleti popestrila..
Preberi vseRožmarin je sredozemska trajnica, ki so jo v prehrani in medicini uporabljali že stari Rimljani. Je sorodnik rodov bazilik, met in žajbljev. Nekateri znanstveniki celo pravijo, da ..
Preberi vsePeteršilj spada v družino kobulnic (Apiaceae) in je dvoletnica, kar pomeni, da v prvem letu rasti tvori močno korenino in nadzemni del, v drugem letu pa požene kobulaste cvetove, n..
Preberi vseIme izhaja iz besede kalenda, ki pomeni prvi dan v mesecu, saj je med starimi Rimljani veljalo prepričanje, da zacveti na prvi dan v mesecu. Eno izmed številnih ljudskih poimenovan..
Preberi vseZa 4 osebe potrebuješ: 20 dag zamrznjenih ali svežih morskih sadežev 1 manjšo čebulo 2 stroka česna 2 ščepca soli 1 dobro zrel paradižnik 2 jedilni žlici olivnega olja 40 dag dolgo..
Preberi vseArtičoka je sredozemska rastlina, ki je bila kot zelenjava pri Grkih in Rimljanih zelo priljubljena. Je iz družine nebinovk in prihaja iz Arabskega polotoka. Zaradi okusa je prilju..
Preberi vseBezeg običajno raste v obliki grma, z malo spretnosti pa ga lahko oblikujemo tudi v močno enodebelno drevo z veliko krošnjo. V zdravilstvu se uporabljajo praktični vsi deli bezga, ..
Preberi vse